Òscar Parés Franquero, MSc

Antropòleg

oscar.pares@epistemesocial.org


LinkedIn


Descarregar CV


LinkedIn


Descarregar CV

Òscar Parés és llicenciat en filosofia i en antropologia i va cursar el màster sobre drogodependències de la Universitat de Barcelona. Format a Energy Control com a voluntari per a posteriorment ser part de l’equip tècnic en l’àmbit educatiu. Seguidament, va passar a col·laborar amb la subdirecció general de Drogodependències de la Generalitat de Catalunya, coordinant i desenvolupant programes de prevenció en col·lectius vulnerables, de reducció de riscos en l’oci nocturn i en la regulació dels Clubs Socials de Cànnabis.

És membre fundador de la Unitat de Política de Drogues de la Universitat Autònoma de Bellaterra. Actualment ocupa el càrrec de Director d’Intervenció Social dins de Episteme, on també desenvolupa labors de recerca i formació. Des de la Fundació ICEERS, promou projectes educatius, de reforma de les polítiques de drogues i de recerca. Ha coordinat i co-dirigit diverses conferències internacionals, així com projectes europeus, congressos, seminaris de formació o fòrums. Forma part del Grup d’estudi de polítiques sobre el cànnabis, grup d’estudi que va plantejar una proposta de model de regulació del cànnabis a Espanya (2018). És professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya.

Ha dedicat part del seu treball a la publicació d’articles de divulgació i, publicacions científiques sobre el fenomen de Clubs Socials de Cànnabis. També, ha dirigit estratègies de desenvolupament comunitari amb el col·lectiu de persones amb problemes de salut que usen cànnabis, així com amb professionals de la salut.

Projectes

Espais de millora continua dels plans locals de prevenció de drogues i ús problemàtic de pantalles.

2018 – Actualitat
Formació


Llegir més

Desafiando la era de la austeridad: Agencia disruptiva después de la crisis económica global.


Llegir més


Llegir més


Llegir més


Llegir més

Publicacions

Cannabis social clubs in Spain: Recent legal developments.

Legalizing cannabis. Experiences, lessons and scenarios, 2020
Capítol de llibre


Llegir més

Anti-austeridad entre el materialismo militante y la democracia real: explorando el prefigurativismo pragmático.


Llegir més

Desafiando la era de la austeridad: Agencia disruptiva después de la crisis económica global.


Llegir més


Llegir més


Llegir més


Llegir més