Guia pràctica per al disseny, seguiment, avaluació i programes prevenció
Any:
2021
2021
L’objectiu de la guia és oferir una eina útil i aplicada per orientar els processos de disseny, seguiment i avaluació de programes preventius, que serveixi com a base senzilla i intuïtiva per guiar i aconsellar aquelles entitats que vulguin millorar la qualitat dels seus programes.
Basada en la metodologia del Model Lògic, la guia explica, pas a pas, les fases que cal seguir per dissenyar, monitoritzar i avaluar els programes de prevenció. En darrer terme, implementar un Model Lògic d’intervenció implica crear un sistema de planificació i avaluació de qualitat que garanteixi la interconnexió lògica entre els diferents components del programa. Tal com apunta l’EMCDDA a «Els estàndards europeus de qualitat per a la prevenció de drogodependències», l’elaboració d’un model lògic augmentarà l’efectivitat potencial dels programes d’intervenció en ajustar i assegurar la coherència interna entre:
Avaluació, evidència, bones pràctiques, qualitat, polítiques públiques, programes de prevenció, processos, implementació, monitorització, perspectiva de gènere, model lògic, diagnòstic, guies, protocols.