Sara Amos Rubio, MSc

Sociòloga

sara.amos@epistemesocial.org


LinkedIn


Descarregar CV

Sara Amos Rubio (1987) és Coordinadora de programes en Episteme. Llicenciada en Sociologia per la Universitat de València i Màster en Cooperació Internacional amb especialització en Gestió de Projectes i Processos de Desenvolupament per la Universitat Politècnica de València.
Va començar la seua carrera professional recolzant un programa d’inequitat en salut vinculat a l’Hospital de la Ribera (València). Va col·laborar com a tècnica de projectes al departament de Participació Ciutadana de l’ONGD «La Cuculmeca» al nord de Nicaragua en coordinació amb les dones policies de la ciutat difonent la llei 779 «Llei integral contra la violència envers les dones» en un context d’alta vulnerabilitat i privació de drets a les dones de les comunitats rurals. Membre del ja extint grup d’investigació «Transformacció» de la Universitat de València va participar dins del comité organitzador del I Congrés d’Estudis Feministes de la Universitat de València.
Ha treballat durant anys per a l’ accionabilitat de l’ enfocament de gènere en empreses privades mitjançant la posada marxa de plans d’ igualtat en el sector privat formant a un equip de més de cent persones responsables d’ equips i la implementació d’ un model de lideratge amb enfocament de gènere capaç d’ activar el protocol enfront de l’ assetjament sexual. Va formar part d’una de les consultores a Economical Behavioural Science per a l’eficiència i efectivitat de polítiques públiques i va realitzar diversos estudis per a entitats com Intermon Óxfam.
En els darrers anys ha treballat la implementació de l’ enfocament antirracista a través de capacitacions a joves de centres educatius formals i no formals i l’ elaboració d’ informes de recomanacions a implementar als centres. El 2022 ha cocreat la «Guia per a la prevenció del discurs d’odi en entorns digitals» adreçada a professionals de l’educació dins d’un programa recolzat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.
Actualment és la coordinadora del programa «Servei Comunitari» recolzat pel Pla Nacional Sobre Drogues. Treballa per al seguiment dels objectius, la implementació de l’ enfocament de gènere dins d’ aquest i la coordinació amb l’ equip de govern, el teixit social de la ciutat d’ implementació, la gerència de l’ oci nocturn i la resta d’ actors concernits amb la prevenció de danys associats a l’ alcohol en contextos d’ oci nocturn.

Entre alguns dels projectes des de la perspectiva comunitària són destacables Ciudadania Activa para unas Políticas Públicas” IO-Nicaragua, “Projecte RIU: un riu de cultures, riu de salut”, i “Un món, 17 reptes. Els ODS a la Índia rural a través de la FVF”.

Projectes

Dona Nit

2020 – Actualitat
Intervenció social | Recerca


Llegir més

RIU: “Un riu de cultures, un riu de salut”. Promoció de l’accessibilitat i utilització dels serveis sanitaris a entorns en situació de vulnerabilitat social.

2011
Intervenció social | Recerca


Llegir més

Ciutadania Activa per unes Polítiques Públiques.

2013
Recerca | Intervenció social


Llegir més



Mandala Igualtat | Promovent la reflexió crítica entre els/les joves a través de l’enfocament de gènere i intercultural emmarcat en els ODS de l’Agenda 2030.

2018 – 2020
Intervenció social


Llegir més

Implementació del programa pilot Servei Comunitari de prevenció dels danys de l’alcohol i altres drogues.

2020 – Actualitat
Recerca | Intervenció social


Llegir més

Accionabilitat del II Pla d’Igualtat.

2017 – 2018
Intervenció social


Llegir més

Un món, 17 reptes. Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a l’Índia rural a través de la FVF.

2017 – 2018
Intervenció social


Llegir més

Implementación del programa piloto Servicio Comunitario de prevención de los daños del alcohol y otras drogas.


Llegir més

Accionabilidad del II Plan de Igualdad.


Llegir més

Publicacions

Implementació del programa pilot Servei Comunitari de prevenció dels danys de l’alcohol i altres drogues.

Episteme Social, 2021
Informe


Llegir més

Quines són les nostres presons?: Anàlisi exploratori de les majors limitacions per aplicar l’enfocament de gènere: Estudi de cas de el projecte “Ciutadania Activa per unes polítiques públiques” aplicat a Jinotega (Nicaragua).

Universitat Politècnica de València, 2013
Tesi acadèmica


Llegir més